Olimpikonokkal készült Gerei az ob-ra

2024-07-12

Az egyetlen magyar evezős olimpiai résztvevővel, Pétervári-Molnár Bendegúzzal edzőtáborozott Horvátországban a MEC-Vasas sportolója, Gerei Tamás. A kéthetes felkészülés az ötkarikás játékok jegyében telt, GT számára viszont az OB volt fókusz

Olimpikonokkal készült Gerei az ob-ra
Evezős szakosztályunk legjobbja már korábban is gyakorolt a magyar evezőssport jelenlegi legsikeresebb versenyzőjével, Pétervári-Molnár Bendegúzzal és edzőjével, Molnár Zoltánnal. Most azonban egyenesen az olimpikon kérte fel sportolónkat arra, hogy a nemzetközi táborban edzőpartnerként segítse munkájukat. Az egypárban harmadik ötkarikás játékára készülő evezős döntésében vélhetően az is szerepet játszott, hogy a márciusi válogatón Gerei remek teljesítményt nyújtva, másodikként, közvetlenül mögötte ért célba.
 
„Már a januári, melegvízi edzőtáborozás is jól sikerült, Molnár Zoltántól számos jó tanácsot kaptam, amelyeket edzőmmel, Ambrus Gáborral a mindennapi munkánkba is beépítettünk – idézte fel az együttműködés kezdeteit Gerei Tamás, amelyet az év során újpesti közös tréningek követtek. – Nem véletlen tehát, hogy akkor a válogatón kiemelkedően jó eredményt értem el. Most egy igazán inspiráló nemzetközi közegben készülhettünk, horvát és cseh olimpikonok társaságában, a párizsi játékok szellemében. Nekem viszont az országos bajnokság lesz a következő nagy kihívás. Remélem, hogy ismét kedvezően alakulnak majd a dolgok, hiszen ezúttal is sokat és keményen edzettünk. Bendinek példaértékű a munkamorálja, az edzésekhez való hozzáállása, ennek köszönheti a sikereit is. Sajnálom, hogy négypárban nem sikerült kiharcolnunk a párizsi részvételt, azért kell dolgoznunk, hogy négy év múlva nagyobb eséllyel szálljunk harcba érte."
 
 
Pétervári-Molnár Bendegúz és Gerei Tamás Horvátországban siklanak a vízen
 
 
Gerei szerint nagyon jókor jött számára ez a kéthetes lehetőség, hiszen kizárólag az evezésre koncentrálva, jó körülmények között, támogató légkörben edzhettek. Reméli, hogy jelenlétével hasznára lehetett Pétervári-Molnár Bendegúznak is, aki nagyon bízik a párizsi éremszerzésben. Ahogy a MEC-Vasas evezőse is dobogóra szeretne állni Szegeden, az országos bajnokságon.
 
„Idén már nincs világversenyünk, ezért az ob nem számít válogatónak, rangját azonban ennek ellenére megőrzi, mindannyiunk számára meghatározó, fontos esemény lesz – tette hozzá Gerei Tamás, aki a héten érkezett Szegedre, hogy a helyszínen végezze el a felkészülés utolsó simításait. – Skifben nagyon szeretnék érmet szerezni, akiket a tavaszi válogatón megelőztem, azokat most is jó lenne megverni. Bendi indulása még kérdéses, hiszen jövő vasárnap utazik Párizsba, Galambos Péter viszont úgy tervezi, hogy vízre száll velünk. Ő mindenképpen kemény ellenfél lesz. Egypáron kívül négyesben, négypárban és a nyolccassal is rajthoz állunk, a csapathajók esetében azonban nagyon nehéz bármit is jósolni. Eddig nem igazán volt alkalmunk a közös gyakorlásra, az utóbbi időben az egyéni fejlődésemre fektettük a nagyobb hangsúlyt. A horvátországi komoly terhelést követően, most csökkentjük az adagokat, úgy gondolom, hogy az ob rajtjára pont jó formában leszek.”
 
Nyitókép: Szlovák Bence
Forrás: Gy. Szabó Csilla, vasassc.hu

 

 

Közösségi média