Vidék Bajnokság
Velence, 2004. 06. 5-6.

Az Evezősök Nyílt Vidék Bajnokságán a MEC és az RC-Soroksár testvérpár a szokásos méretű versenyzőcsapatával állt ki (aki él és mozog, mind a tizenvalahányan). Nem vallottunk szégyent. De ítéljék meg Kedves Látogatóink maguk!

Eredményeink:

LEÁNY MINI B (13 év): Köteles Andrea (RC-S) aranyérem;
NT 1x: Köteles Andrea (RC-S) ezüstérem;
FS 1x: Lugosi Roland kisdöntő 2. hely, Bernard Bendegúz az előfutamból kiesett;
FF 2x: Márton Gábor - Ambrus Gábor döntő 6. hely;
FIÚ MINI A (12 év) 1x: Sebes Viktor futam bronzérem;
FF ks 2x: Tevesz László - Horváth László aranyérem;
FF ks 1x: Nagy Csaba és Norman Károly László az előfutamból kiesett;
FS 2x: Bernard Bendegúz - Lugosi Roland bronzérem;
FF 1x: Popovics Máté az előfutamból kiesett;
FIÚ MINI B (13 év): Sebes Viktor futam 6. hely;
FF 4-: Horváth László - Márton Gábor - Sendula Norbert - Kerekes András bronzérem;
NV AH 1x: Popovics Mátyásné 2. hely;
FF 4x: MEC A, Szénássy Gergely - Ambrus Gábor - Tevesz László - Horváth László ezüstérem; MEC B, Popovics Máté - Sendula Norbert - Kerekes András - Márton Gábor bronzérem.

Természetesen egy-egy verseny megítélésekor elsőbbségük az egymáshoz viszonyított eredményeknek van. Ám ezek mögött a versenyzők körülményei-sorsa-munkája által meghatározott sportteljesítmény áll, amelynek igazi mércéje a "személyes fejlődés", az "elvárhatóhoz viszonyított teljesítmény". Ezek tekintetbe vételével a kép kicsit még szívderítőbb. Ezért hadd egészítsük ki e száraz eredménytáblát néhány megjegyzéssel!

A Tevesz-Horváth könnyűsúlyú dubló már a szegedi Simády Béla Emlékversenyen is győzött, ami a legmagasabb várakozásokra jogosította fel az egész klubot. Örömet vártunk, és azt is kaptunk.
Kis klub a MEC, ennek ellenére képes volt kiállítani két teljes négypárt, mivel a könnyűsúlyú négypár is elindult a normál mezőnyben - és ott ezüstérmes lett, de a normál négypár is bronzérmes, másodperccel lemaradva. Ehhez még hozzátehető, és másokra is áll, hogy versenyzőink számára nem könnyed szieszta a verseny: többségük több számban is végighúz selejtezőket-elődöntőket-döntőket.

A Márton-Ambrus normál dubló döntőbe jutott. Igaz, ott csak 6. lett. Ám a mezőnyről valamit elmond, hogy a világbajnok Haller-Pető normál- és Varga-Hirling könnyűsúlyú dubló lett az 1. és 2., s a többiek is egészen előkelő társaság.
Köteles Andrea is, Sebes Viktor is elindult az életkoráénál magasabb csoportban is. Andi ott is kiváló eredményt ért el. Alábbi képeinken láthatják a klub ünnepi, várakozó izgalmát és a jutalmat: Andi aranyérmét is. Sebes Viktor épp csak elkezdte az evezést, de mindjárt jelezte, mit kell várnunk tőle a jövőben.
Lugosi Roland hat pályát bírt ki, és szkiffben jókora, középfutamos mezőnyben lett kisdöntő második; dublópartnere, Bernard Bendegúz egész kevéssel csúszott csak le a továbbjutásról. Együttes harmadik helyük pedig igen sokat ígér.
(A képekre kattintva nagyobb felbontással)
A férfi könnyűsúlyú dubló, Horváth László és Tevesz László - a célbaérkezés pillanatában. Az előtérbeli ellenfelek helyzetéből látható a nem kis fölény...
...és az eredményhirdetésen balról: Ladvenszky Zsolt - Beck Miklós (Csepel) 2., Horváth László - Tevesz László vidék-bajnok, Varga Zsolt (Külker) - Lőrincz Attila (Ganz) 3. helyezett.
A MEC figyelmét magára vonta valami a láthatáron...
...aha, Köteles Andi halad amott a cél felé. Ordítsunk hát kicsit!
Jól kiabáltunk, miénk az érdem. Vagy nem csupán? Balról: Kónya Rebeka (ESZTEHE), Köteles Andi (Regatta Club - Soroksár) az aranyéremmel, Kocsi Eszter (Kalocsai SE B)
A MEC versenyzőinek fele eredményhirdetéssel van elfoglalva a normál négypár döntő után - még ha nem is az arany az, de... Balról: az ezüstérmes MEC A - Horváth László, Tevesz László, Szénássy Gergely, Ambrus Gábor; a győztes Csongrádi VSE A - Mucsi István, Tokovics Krisztián, Blum Krisztián, Huszka Károly; a bronzérmes MEC B - Márton Gábor, Kerekes András, Sendula Norbert, Popovics Máté
Lugosi Roland nagyteljesítményű serdülő hajógép működés közben