KEDVES ÉRDEKLŐDŐK!

Sokan keresik meg egyesületünket az evezős életbe való bekapcsolódás szándékával, és kérnek választ a kérdéseikre. Az alábbiakban ezeket a kérdéseket és a megfelelő válaszokat gyűjtöttük össze - a görgethető lista folyamatosan nő.

Elöljáróban: evezés az a vízisport, amelyben a sportoló háttal ül a menetiránynak. Ezen a képen például valódi evezés látható: a fix (nem guruló) üléses, tíz evezős hajó tavi versenyzésre való (a MEC 2003-ban országos bajnoki ezüstérmes legénységével, a Balatonon).

Vissza a főoldalra
KÉRDÉSEK: VÁLASZOK:
- "ha nincs konkrét versenyzői múltam és nem eveztem egyesületben, de több mint 3 éven át aktívan, saját kezdeményezésre, rendszeresen űztem ezt a sportot és szeretném folytatni, van-e rá lehetőségem, érdemes-e, és milyen úton tudnám ezt megtenni?" - Van rá lehetőséged, és érdemes folytatni. Jelentkezz a MEC sporttelepén hétköznap délután vagy szombat délelőtt, Ambrus Gábor edzőnél. Sporttelepünkről itt tudhatsz meg többet! (Térképet is találsz.)
- "ez 'önköltséges' sportként lett meghirdetve, ezért az lenne a kérdésem, hogy lehet-e tudni hogy kb. milyen összeg havonta? És a másik, hogy megvannak-e már a edzések időpontjai?" - A klub tagjai 2011-ben 10.000.- Ft havi tagdíjat fizetnek. Minden hétköznap délután, és minden szombat-vasárnap délelőtt vannak edzések. A Te személyes edzésidőpontjaidat személyesen kell egyeztetned, hiszen természetesen függhetnek például a csoportbeosztásodtól.
- "Érdeklődni szeretnék, hogy lehetséges-e Önöknél -akár tagdíj fizetése ellenében is és kezdő evezősként- 'Dunára szállni', vagyis heti rendszerességgel evezni? Egyetemi hallgató vagyok, de nem a Műegyetemen,hanem az ELTÉn. Ez nem kizáró ok?" - Kezdőként is lehetséges a MEC-ben evezni, ám 2011-tol új, tanfolyami belépő rendszert próbálunk bevezetni. A díjakról különben itt olvashatsz. Az ELTE (és bármely egyetem) nemhogy kizáró ok volna, hanem jó ajánlólevél.