MEC SPRINT, 2005. április 24.

Ami jó, az jó

A verseny: a Sport Ünnepe. Még a szervezők számára sem csupán teher, a résztvevők számára pedig fölemelő élvezet. Egyszerre hirdeti a sportág szépségét és a szervező klubok életerejét. Sok közeli társ víziklub rendez versenyeket (Csepel, FEC), különleges vidám és látványos házibulikat is (FEC Triatlon). A MEC élen jár ebben (Budapest-Baja, Tass-MEC, MEC Sprint), mert a mindenkori vezetősége úgy gondolja, a sportmozgalmat ily módon is szolgálni magas értékű erkölcsi tett; a lakossági-helyi és egyéb sportnépszerűsítő mozgalmakat is mindig támogattuk, ha igényt tartottak rá (Challenge Day, Egyetemi Regatta stb.). Ha pedig valamelyik esemény hagyománnyá válik, akkor egyrészt jó volt az ötlet - a MEC Sprint mint látványos, játékosságában is komoly rövidtávú verseny esetében Sir Steve Redgrave-é, Lénárd Imre közvetítésével, Kovács Imre gyakorlati szervező munkájával. Másrészt megfelelő a megvalósítás, amely kiállta az idő próbáját. Harmadrészt pedig szívesen fogadja a társadalom, ami a közeljövőre nézve ígéretnek is felfogható.
   Egy ízig-vérig amatőr, nem pénzdíjas sprintversenyre nem várható el a nagyvilág, hiszen a logisztika nem olcsó és egyszerű dolog. Versenyek közt, egy komoly verseny után (FEC Evezős Verseny) viszonylag kevesen jönnek el küzdeni egy kicsit barátok között. Ám vannak, akik mndig megteszik, amint olyanok is, akik önzetlenül adnak szakmai, sportbírói és egyéb támogatást. Köszönet illeti őket!
   Ez alkalommal - végre - vendégül láthattuk a MEC Sporttelep szorosabban vett városi környezetének néhány vezetőjét is, akik meggyőződhettek a minden érdek és haszon nélkül is lelkesen megszervezett rendezvényünk jó hangulatáról, becsületéről, nagy potenciális lakosságpolitikai hasznosságáról. Közelebbről: Szabados Ákos, Pesterzsébet Önkormányzatának polgármestere és Hardy László, Pesterzsébet Önkormányzatának alpolgármestere látogatott meg bennünket, sőt, segítettek emelni a díjazottak és a helyezettek eredményhirdetésének presztízsét is.
   Bizony, eljöhet még az idő, amikor a parton tolong a látványosságra és a sörre szomjazó nép, amely vagy hátizsákokkal vándorolt ide, mint ezúttal is, vagy cél-buszjáratok hozzák messzi földről; és a verseny díjait még a versenyzők kései leszármazottai is büszkén mutogatják a nagyvilágban. És ha egy helybéli bázisáról Monaco multimilliárdos kikötőjébe elvetődött és oda bebocsátást kérő luxusjacht csak felmutatja oklevelét, hogy a MEC Sprint Honából érkezett, megnyílnak előtte a zsilipek; a Monacói Nagyherceg pedig így eseng majd: "országomat egy tányér Kenessey Piros-márkájú paprikáskrumpliért és műsorvezetőért!"

       Szép napos idő volt, enyhe déli széllel. A verseny távja 400 méter, a versenybírók: Tompos Péter, Nagy Csaba. Egyenes kieséses páros rendszerű futamok zajlottak le. Ennek szabályai általában ismertek, mégis azzal kapcsolatban, hogy honnan kell kiesni, hadd rögzítsük: a sportszabályok értelmében teljesen elegendő, ha a futamból esünk ki.

       Ám lássuk az eredményeket; a versenyző névsor természetesen nem teljes, hiszen csak a helyezetteket foglalja magába!

N1x kategória
1. Hakkel Tünde MTK
2. Köteles Szandra RC-S
3. Köteles Andrea RC-S

F1x
1. Vámos György Szeged
2. Martonfy László MEC
3. Popovics Máté MEC

Vegyes2x
1. Hajdú Zsuzsanna - Zöld András Csepel EK
2. Türk Dalma - Varga Tamás Csepel EK
3. Bölsei Andrea - Varga Domonkos Csepel EK

F2-
1. Vámos György - Martonfy László Szeged-MEC
2. Ambrus Gábor - Popovics Máté MEC
3. Lugosi Roland - Bernárd Bendegúz MEC

Diák2x
1. Köteles Andrea - Sebess Viktor RC-S - MEC
2. Köteles Szandra - Szőke Balázs RC-S - MEC

Végül pár fotó!Nagy Csaba vízre száll
Vámos György a finisben
Eredményhirdetés: zöldben Hardy László pesterzsébeti alpolgármester, mögötte Nagy Csaba MEC-elnök, pirosban Szabados Ákos pesterzsébeti polgármester a 3. díjat adja át a Köteles Andrea - Sebess Viktor diák-dublónak (MEC)
Viszontlátásra jövőre!