MEC klubesemények

Hegyi futás életveszély nélkül (útjavítás, 2003. 11. 30.)

A térképen látható az egykor a merész versenysportolók, mára nagyobb tömegek számára kedvelt hegyi futópálya. Közelebbről: Fenyőgyöngye - a Hármashatárhegyi műút vagy mellette az erdei sétaösvény - Feketesalak út - Virágos-nyereg - Csúcshegy oldala, alsó ösvény - Guckler Károly út - Virágyosnyereg, hármashatárhegyi átjáró - a Viharhegy és az Újlaki-hegy, a régi vitorlázórepülő hangár mellett a Határnyereg - Glück Frigyes út - erdészház - Fenyőgyöngye. Körülbelül 12 kilométer, szép időben közepes futók óra körül, jó futók 50-55 perc között futják végig.
   


A hegyifutó-pálya

   Télen ellenben...
   A csatakos időben a futók beletiporják a keskeny, agyagos ösvényt a 40-45 fokos lejtőbe, amelynek a másik végén Óbuda fekszik. Ónos esős-havas időben odáig meg sem áll a futó, majd snow-boardozó, végül szabadeső személyiség, és esetleg vasárnapi ebédként érkezik egy megterített asztalra, amint 30-án egyikünk egy másikunkkal kapcsolatban plasztikusan elképzelte. Életvédelmi céllal muszáj legalább a keskeny ösvényt vízszintbe hozni, a legveszélyesebb pontokon. Ez a vasárnapi edzés ezzel telt el.Ilyen volt, ilyen lett...

   Még nem próbálhattuk ki. Még nem érezhettük az erre futók lelkének sugárzásából a hálát az Ismeretlen Útépítő iránt. A mai (2003 december 14.) futást az ónos ködszitálás okozta, 1000 kilométer/órának megfelelő halálveszély miatt a műúton abszolváltuk, egy órába telt, Fenyőgyöngye - Hámrashatárhegyi étterem - Fenyőgyöngye - Kolozsi tér - Fenyőgyöngye útvonalon. Globálisan senki sem esett hasra, noha az időjárás mindent megtett ennek érdekében. Ám eljő még a Hálaadás Napja, amikor valakik meg akarnának emlékezni az Ismeretlen Útépítőről, s nem tudják majd, hogy éppen mi szaladunk el fürgén mellettük. Nosza hát, lányok-fiúk, itt a hátunk a plecsni számára. (Régen is volt ilyen, de azt még le is kellett könyvelni az Őrsi Naplóba.)Balról: Kovács Imre vezető edző, Norman Károly könnyűsúlyú versenyző, Ambrus Gábor edző, Popovics máté normál súlyú versenyző, Pichler Balázs normál súlyú versenyző, Tevesz lászló könnyűsúlyú versenyző, Nagy Csaba könnyűsúlyú versenyző, Popovics Mátyásné veterán versenyző. A képen nem látszik Kiss Bence egykori normál súlyú versenyző, aki a csapat fölszállításában segített.