Levél a Műegyetemi Evezős Klubnak
Nevezési adatlap
MEC


IGLO KUPA Budapest-Baja
Nemzetközi Hosszútávú Evezős Regatta és
Bajai Sprintverseny
VERSENYKIÍRÁS
(Második változat -- a verseny közeledtével és az egyeztetések nyomán az adatokat pontosítjuk)

Rendezők:
Bajai Spartacus Vízügy SC,
6500 Baja, Bartók Béla út 4.
telefon/fax: (79) 323-438
Műegyetemi Evezős Club,
1237 Budapest, Vízisport utca 44.
telefon: (1) 284-0248
Kalocsa Evezős Club
Kalocsa
telefon: (78) 462677

A hosszútávú verseny:

Nevezési és versenyfeltételek:

Minden nevezés csak akkor érvényes, ha a nevezési adatlapjaikat az indulni kívánó versenyzők kitöltve és aláírva még a rajt előtt a rendezőségnek átadják.
  Nevezési díj: belföldi versenyzők számára 2000 forint/fő; külföldiek számára 20 euró/fő (kb. 5000 forint/fő). A nevezési díjak magukba foglalják a záróbankett költségét is; amelyen nem versenyző személyek 1200 forintért vehetnek részt.
  A versenykategóriák győztesei tiszteletdíjat kapnak.
  A verseny bármilyen hajóosztályban teljesíthető. A kategóriák: férfi, női egypárevezősök, férfi, női és vegyes többes egységek. Vegyesnek számít az egység, ha tagjainak a fele vagy több hölgy, de legalább egy férfi is indul benne. Minden hajót jól látható helyen lévő rajtszámmal kell ellátni, amelyet a rendezőség biztosít; amennyiben az ellenőrzési pontokon nem azonosítható, a versenyből kizárható.
  Ellenőrzési pontok a rajtnál, a célnál, valamint Dunaújváros és Kalocsa térségében lesznek. Ellenőrzési pontnak számít a futamzáró kísérő hajó is. Ha ez a hajó valamely hajót utolér, az a versenyből kiesett, fel kell szállnia rá. Kalocsát 18:00 óráig el kell hagyni. Frissítőt a dunaújvárosi és a kalocsai ellenőrzőpontok térségében a kísérőhajókról lehet vételezni, szükség esetén orvosi segítség is igénybe vehető. Azok a csapatok, amelyek ezen túlmenő idegen segítséget vesznek igénybe, kizárják magukat a versenyből.
  A rendezőség vállalja, hogy a rajthelynél leadott, névvel ellátott csomagokat a bajai célhoz eljuttatja. Az e csomagokban elhelyezett értékekért azonban felelősséget nem vállal.
  Mindennemű étkezési és szállásigényt 2000. július 28-ig kell megadni és kifizetni; a Budapestre vonatkozókat a MEC-nél, vagy Fekete Károlynál (telefon: 20-338-9502); a Bajára vonatkozó igényeket pedig a Bajai Spartacus Vízügy SC-nél.
Étkezési díjak: reggeli 450.- Ft/fő, ebéd 650 Ft/fő, vacsora 550.- Ft/fő.
Budapesti szállás: a BME tornatermében ingyenesen, vagy a BME kollégiumában térítés ellenében. A pontos helyet és árakat a rendezőség később közli, körülbelül 1100 Ft/fő éjszakánként.
Bajai szállás: sátorhely 550.- Ft/fő egy napra; 2 ágyas, fürdőszobás szállodai szoba 5500.- Ft/nap; 3 ágyas szoba zuhanyozóval 6000.- Ft/nap, fürdőszobával 6500.- Ft/nap.

  Hajója hazaszállításáról minden versenyzőnek magának kell gondoskodnia, de korlátozott számban ebben a rendezők is tudnak segítséget nyújtani.

A sprintverseny:


Mindkét versenyen mindenki a saját felelősségére indul el. A nevezéssel azt a nyilatkozatot teszi, hogy tud úszni, az evezésben kellő jártassággal rendelkezik, a vízi közlekedés szabályait ismeri, és nincs tudomása a versenyzését kizáró egészségügyi körülményről. Egyben lemond minden, a versennyel összefüggő kártérítési igényről és a rendezőkkel szembeni jogi eljárásról.


Budapest, 2000. májusMindenkinek jó versenyzést kíván a Rendezőség!